Weekly Business Quiz # 327

Q 1. Which India/ IPL cricketer has a start-up fund called Caffeine Ventures ?

Ans. Robin Uthappa

Q 2. Why are Guar gum processors and exporters seen a big slump in demand in 2015-16 ?

Ans. Guar gum was used by shale oil firms, as crude oil prices have crashed the shale oil business is down

Q 3. Dell had acquired Perot Systems to expand its technical services. Now it has sold it off. To whom have they sold this division ?

Ans. NTT Corp of Japan

Q 4. Why are the jewellers in India on strike ?

Ans. 1 % excise duty imposed in recent budget

Q5. Which brand is running a TV campaign with the tagline ‘India ki pehli sawari ” ?

sawari

Ans. Maruti Alto

Q6. Virat Kohli is seen here with his agent..Name his business agent and his firm that deals with endorsements for Virat, Rohit, Shikhar Dhawan etc

Bunty

Ans. Bunty Sajdeh, Cornerstone Sports and entertainment

Q7. What subtle changes in the tickets for children have Indian Railways done from April 22 onwards ?

Ans. Children between 5-12 years will have to full ticket fare if they want a berth. Else, they will have to pay half ticket and not be eligible for a berth.

Q8. Why is Tay a bot deployed on Twitter by Microsoft in the news ?

Ans. The bot started making racist comments and had to be withdrawn by Microsoft

Q9. What makes this 50 Rs note from Seychelles a collector’s item ?

Seychelles

The palm trees seem to read as “SEX” when seen from an angle

Q 10. Which Indian business group is behind the dairy brand Saboro that has launched milk in Indore ?

Ans. Mahindra and Mahindra

  • Compiled by G.Mohan Follow Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s