Weekly Business Quiz # 320

Q 1. Name this leading auction house in the world known for its art auctions that is privately owned by French billionaire Francois Pinault.

Ans. Christie’s

Q2. What is the moniker given by MTV to the generation of teens after the Millennials ?

Ans. Founders

Q3. What radical measure has been proposed by Bank of Japan in its recently announced monetary policy ?

Ans. Negative Interest Rate Policy

Q4. What is the big change that Mattel is introducing in Barbies introduced recently in USA ?Barbie

Ans. It is introducing 3 diffeerent Barbies with different body shapes, Curvy being one.

Q5. Why is Indian govt developing the Chabahar port in Iran ?

Ans. To bring cheap gas by sea , avoiding Pakistan

Q6. Identify the actor promoting McVities Marie biscuits.

Kajol

Ans. Kajol

Q7. Admen Alyque Padamsee and Prasoon Joshi had recd Padma awards in the Art category. Which adman has now been given Padmasri for advertising ?

Ans. Piyush Pandey of O & M

Q8. Who is believed to have recorded the first six word story way back in 1920 ?

Ans. Ernest Hemingway

Q9. With which IT co has Titan collaborated for launching the smart watch Juxt launched recently ?

Juxt

Ans. HP

Q 10. It started life as Levers International advtg services. It became LINTAS. Later Lowe Lintas. In 2015 , its name changed again. What’s it since 2015 ?

Ans. Mullen Lowe Lintas Group

Q 11. Who has directed the ad film for Mahindra KUV 100 ?

Ans. Zoya Akhtar

Q 12. Film actress Asin got married to Rahul Sharma recently. Rahul is the co-founder and CEO of which company ?

Asin

Ans. Micromax

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s