Weekly Business Quiz # 292

Q 1. What is the difference between an advocate and a lawyer ?

Ans. An advocate is a lawyer who can appear before a judge in a court and a Lawyer is somebody who can give legal advice and trained in law.

Q2. GE is the world’s largest aircraft engine manufacturer. Which company is No 2 in this market ?

Ans. Rolls- Royce

Q3. Which Nobel prize winning economist is called the Father of Euro ?

Ans. Robert Mundell

Q4. As Microsoft makes news for taking a write down on Nokia , it also picked up some products cheap.From who did they buy PowerPoint at what price ?

Ans. Forethought for US $ 14 Million

Q5. How much has Microsoft taken as a write down for Nokia buy recently ?

Ans. Us $ 7,2 Billion

Q6. Which car has launched a new model named Talisman in India ?

Ans. Renault

Q7. This is a pic from 1896. How is this chain known today ?

iyengar

Ans. Bangalore iyengar’s bakery

Q8. What is the business of this software co promoted by Indians that is getting confused with the term for Greece’s exit from Euro ?

Grexit

Ans. E-mail collaboration software

Q9. Which Indian co made India’s first double decker bus that was introduced in Mumbai in 1967 ?

Ashok leyland

Ans. Ashok Leyland

– Compiled by G.Mohan @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s