Weekly Business Quiz # 294

Q 1. Yahoo owns a strategic 15 % stake in another e-commerce company. Now it will spin it off into a seperate co Aabaco. Name this E-Commerce co.

Ans. Alibaba

Q2. Which FMCG company’s claim to patent oral formulation containing cinnamon, nutmeg were opposed and won by India through Traditional Knowledge Digital Library (TKDL) ?

Ans. Colgate Palmolive

Q3. Why would President Obama not stay in Waldorf Astoria when he visits New York ?

Ans. The hotels was recently acquired by Chinese owners, hence risky

Q4. Amazon has launched a new holiday season linking to its own birthday, what is it called ?

Ans. Prime Day

Q5. Maruti Suzuki is launching a chain of premium car retail stores , what are they called ?

Ans. Nexa

Q6. Which company has decided to provide breast milk shipping service to mothers when on tour ?

Ans. IBM

Q7. What is the watch worn by Novak Djokovic while winning Wimbledon title ?

djoker

Ans. Seiko Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition

Q8. In which market has Coke launched cans with no labels ?

Coke

Ans.Middle East

Q9. Identify the company

carrot

Ans. Bolthouse farms

Compiled by G.Mohan Twitter @ go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s