Weekly Business Quiz # 288

Q 1. Wal-Mart has recently reworked its wages and working conditions for its workforce. Which two singers’ music would play less in PA system ?

Ans. Celine Dion and Justin Bieber

Q 2. Which well known film person has given the voice over in the TVC for Paper Boat ?

Ans. Gulzar

Q3. Which brand has launched “magic” watch with virtual screen that is 20 times larger than actual screen ?

Ans. Lenovo

Q4. In which country trials are taking place to introduce emergency toilets in lifts ? Clue : the country is earth quake prone, hence the need

Ans. Japan

Q5. Which country’s sovereign wealth fund has decided to withdraw investments in coal and coal related businesses to save the environment ?

Ans. Norway

Q6. Name the Scottish moral philosopher, political economist, and Enlightenment era figure born on 6th June 1723 .

Ans. Adam Smith

Q7. Where is India’s 13th major port being set up ?

Ans. Dahanu near Mumbai

Q8. Name the identical twins who have had a remarkable similar careers and have gone on to lead two different tech companies globally.

Ans. George and Thomas Kurian of NetApp and Oracle respectively.

Q9. What is the new name for the merged entities of Broadway, Glitz and Big Cinemas ?

Ans. Carnival cinemas

Q 10. Which billionaire has recently made to the Harvard its biggest endowment ever of 400 mn $ ?

Ans. John Paulson

– Compiled by G.Mohan @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s