Weekly Business Quiz # 227

Q 1. Which Bollywood actor turned MP is the new face of GoDaddy ?
Ans. Mithun Chakraborty

Q 2. Who or what is a “Yummy”, a new phenotype being used by marketers ?
Ans. Young Urban Male

Q 3. “Just as genes propagate in the gene pool so memes propagate themselves in the meme pool by leaping from brain to brain.” Who coined the word “meme”?
Ans. Richard Dawkins

Q4. Which politician/minister asked Pepsi to add Lehar prefix to Pepsi when they launched it in India 25 years ago ?
Ans. Sharad Yadav 

Q5. HourlyNerd is making a consulting business out of renting McKinsey Moms. Who are McKinsey Moms ?
Ans. McKinsey Moms are former McKinsey employees who left McKinsey to raise a family

Q6. What is the new name for Infotech Enterprises Ltd ?
Ans. Cyient Limited

Q7. Why has Narayana Murthy refused to campaign for his former colleagues Nandan Nilekani and V Balakrishnan ?
Ans. He is an apolitical person and as Chairman Infosys has to work with whichever party is in govt

Q8. Who has created a video which has gone viral using real life Ronald McDonalds to endorse their breakfasts ?
Ans. Taco Bell

Q9. What Google product created by Paul Buchheit was launched 10 years ago on Apr 1 and was thought to be a April Fool day hoax ?
Ans. Gmail

 

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s