Weekly Business Quiz # 226

Q 1. The Malaysian Airlines flight MH370 was a Red-Eye flight. What is a Red- Eye flight ?

Ans. The flight which departs late in the night and reaches early morning. This causes sleep deprivation hence red-eye.

Q 2. South Korean Tourism was promoted as ‘ The Land of the Morning Calm”. What is its new tagline ?

Ans. Dynamic Korea

Q3. Who is making a film on “Manjunath” the IIM graduate who got killed for speaking against corruption ? The film releases April 25

Ans. Sandeep Vohra

Q 4. Why has Mukesh Ambani’s luxury jet been grounded by DGCA in Delhi airport ?

Ans. Innumerable safety lapses and pilot not carrying licence.

Q5. What does AQUATM launched in Mankhurd , Mumbai vend ?

Ans. Water at Rs 1 per litre

Q6. Connect Littlewoods, Woolworths and now TESCO to an Indian group

Ans. Tata’s retail partners

Q7. Who will be managing the CPSE ETF created by Govt of India for disinvestment of select PSU stocks ?

Ans. Goldman Sachs

Q8. What is the name of the model launched by Nissan to compte with Alto and Eon in India ?

Ans. Datsun Go

Q9. Which Indian airline has been.issued a.notice by DGCA for its in flight Holi celebrations ?

Ans. SpiceJet 

Q 10.  “I start with architecture, and Mark starts with products, and Steve Jobs started with aesthetics.” Who is I here ?

Ans. Bill Gates

Q 11. What will be the OS from Google that will power the smart watch Moto 360 and LG G ?

Ans. Android Wear

– Compiled by G.Mohan Twitter Handle @go_mohan

Advertisements

4 thoughts on “Weekly Business Quiz # 226”

  1. Nice weekly quiz, I recently found this site & try to check for new questions weekly. Good work. Keep it going.
    Plz try to include more visual questions like logos, Personalities etc.
    Overall a very good compilation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s