Weekly Business Quiz # 221

Q 1. What word has been banned in the names of private companies by Ministry of Corporate Affairs, GOI after the recent NSEL scam ?
Ans. National

Q 2. By purchasing Loop mobile , in which geographical market will Airtel improve its marketshare significantly ?
Ans. Mumbai

Q3. Who has replaced Mukesh Ambani as the Chairperson for IIM B board of governors ?
Ans. Kiran Mazumdar Shaw 

Q 4. Who has acquired the internet messaging company VIBER for 900 Mn $ ?
Ans. Rakuten 

Q 5. Which country will soon implement a ban on two wheelers and three wheelers that may impact Bajaj Auto adversely ?
Ans. Egypt

Q 6. Penguin the publisher of Wendy Doniger’s book “The Hindus” has decided to ‘pulp’ it . What is ‘pulping” ?
Ans. Destroying copies

Q7 . What is the ‘project Apollo’ launched by IBM worldwide ?
Ans. Layoff of 13000 employees

Q8. Which Indian company is running a TV /Youtube campaign with the tagline “Husbands are useless” ?

Ans. Asian Paints

Q9. This bride’s wedding attire made up of 5kg of exquisite gold jewellery has become the talk of the social media. She is the daughter of CEO of which company ?

Image

Ans. Muthoot Finance co.

Q 10. The charm of the Titanic continues..In which city has the Titanic Beach resort come up ?

Image

Ans. Antalya, Turkey 

Q 11. Identify the founders of Snapdeal 

Ans. Kunal Bahl and Rohit Bansal

Q 12. Sixty years ago on Feb. 6, 1954, slightly more than 1,000 people sat down in 100 different places around the world to take a test for the very first time. It was the precursor to _______ . Fill in the blank.

Ans. Graduate Management Admission Test ( GMAT)

Q 13. What is so special about the Firebrick Red M800, chassis no 2890893, that rolled off the assembly line at Maruti’s Gurgaon plant on the 23rd of January 2014, and headed all the way across to Rani Motors – a dealership in Shillong, Meghalaya.?

Ans. Last Maruti 800

 

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 221”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s