Weekly Business Quiz # 197

Q 1. Who is the author of the soon to be released book ‘ How not to make money ‘ ?

Ans. Raj Kundra of Rajasthan Royals

Q 2. B-Schools like ISB, SPJain Institute are using the Flipped Classroom model. What is a Flipped Classroom ?

Ans. Students watch lectures are delivered through videos on their own and then assemble in the class to discuss

Q 3. The Vodafone – Verizon deal was called Project River. What were Vodafone and Verizon called to keep them secret ?

Ans. Verizon was called Hudson and Vodafone as Thames , after the rivers close to their offices

Q 4. The most expensive coffee in the world retails at 80$ a cup. It is made from the shit of palm civet. Name it.

Ans. Kopi Luwak

Q 5. What term often used in management jargon was given by Alex Osborne 60 years ago ?

Ans. Brainstorming

Q 6. What was the original name of Nike ? Philip Knight when he went to Japan to import sports shoes he made up a name.

Ans. Blue Ribbon Sports

Q7. Which Indian patriotic film song was used in a television commercial for the Pakistani Al Habib Bank in 2012 ?

Ans. Hum layen haim toofan se kashti nikal ke by Kavi Pradeep from Jagriti

Q8. If RECs are traded in India Energy Exchange, expand REC . Clue : They come in two varieties Solar and Non-Solar.

Ans. Renewable Energy Certificates

Q9. Which brand of Britannia was rejected to be registered as a trademark because it was too close to the generic name ?

Ans. Snax

Q 10.Which actor MBA has produced the Shoojit Sircar directed films Vicky Donor and Madras Cafe ?

Ans. John Abraham

Q 11. Besides being PSUs, what is common to the following Air India, MTNL, BSNL and HMT Ltd ?

Ans. Loss making in the last 3 years

Q 12 With which fast food chain would you associate Connaught Plaza restaurants Pvt Ltd ?

Ans. McDonald’s

Q 13. Which company is the largest exporter of buffalo meat from India for the last 20 years ?

Ans. Allanasons

Q 14. After 25 years Titan has a new logo and has also renamed the company. What is its new name ?

Ans. Titan Company Limited

Q 15. In which business is the company AEG, Anschutz Entertainment Group ?

Ans. Managing stadia and arena

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s