Weekly Business Quiz # 196

Q 1. Which major international generics pharma manufacturer is making a large FDI to make India its largest sourcing base ?

Ans. Mylan

Q 2. Which car manufacturer has promised that they will launch self driving cars by 2020 ?

Ans. Nissan

Q 3. Besides being the best batsman ever, what was the profession of Sir Don Bradman ?

Ans. Stockbroker

Q 4. Who are the top 3 suppliers ( countries) of crude oil to India ?

Ans. Saudi Arabia, Iran and Venezeula

Q 5. Under what rule is the PSU Shipping Corporation if India set to lose its Navaratna status ?

Ans. Losses in 3 consecutive financial years

Q 6. What is the Project through which Mark Zuckerberg wants to bring access to Internet the next 5 Billion ?

Ans. Internet.org

Q7. Who said ” A business absolutely devoted to service will have only one worry about profits. They will be embarrassingly large.” ?

Ans. Henry ford

Q 8. “An American in Gandhi’s India” is a book about an American who brought Apples to Himachal Pradesh. Name him.

Ans. Samuel ‘ Satyananda ” Stokes

Q 9. Who is known as the Father of Fracking, the technology that helps production of shale gas ? 

Ans. George P.Mitchell

Q 10. Who will be the new Director of IIM Ahmedabad from September 2 ?

Ans. Ashish Nanda

Q 11. What brand of premium chocolates has been launched by Nestlé to counter Toblerone and Ferrero Rocher ?

Ans. Alpino

Q 12. RIL has launched Vimal suitings with the tagline “be unformal’. What is unformal ? They say it isnt informal

Ans. Unusual Formal

Q 13. Nishi Vasudeva will be the first woman CMD of a Navratna PSU. Which PSU will she head ?

Ans. HPCL

Q 14. What is the name given Google , where Google + members can connect to experts ?

Ans. Google + HelpOut

Q 15. Which drink introduced recently by Heineken was invented in Germany for sportsmen seeking something between a beer and a soft drink ?

Ans. Radler

Q 16. In which tech company, the CEO says the company culture is ‘work-life balance is for those who don’t like their work’ ?

Ans. Amazon 

 

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

2 thoughts on “Weekly Business Quiz # 196”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s