Weekly Business Quiz # 195

Q 1. In a move to reduce outgo of forex and earn customs duty, what is the duty imposed by Govt of India in import of TVs from August 26 ?

Ans. 35 %

Q 2. Expand VCES, the service tax amnesty scheme launched by GoI .

Ans. Voluntary Compliance Encouragement Scheme

Q 3.Which co has patented a ‘pay-per-gaze’ technology that will help advertisers track emotional response to real world and online ads ?

Ans. Google

Q4. Which is India’s and perhaps world’s largest permission marketing firm which uses ‘missed call’ to get potential customers ?

Ans. ZipDial

Q5. What was the tag line of the Vijay’s Tamil film Thalaiva, which led to a standoff with the TN CM and hence not allowed to release in TN ?

Ans. Time to Lead

Q6. Which policy, now discontinued by Google, led to the creation of products like GMail, Google Reader, Google News etc ?

Ans. 20% time on personal projects for employees

Q 7. Airtel has launched an entertainment store for selling videos, music, photos etc.What is the price of each download there ?

Ans. Re 1.

Q8. With layoffs illegal in Japan, how do Japanese companies like Sony deal with their excess staff ?

Ans. Employees are assigned to a Boredom Room where they spend time reading newspapers and technical books

Q 9. As per a recent Forbes study what us the average revenue per app earned by developers who build Apple apps ?

Ans. 17.5 cents

Q 10. How did Levi Strauss the man behind the eponymous brand of jeans make his wealth ?

Ans. Supplying tools like shovels to Gold miners

Q 11. Who is the partner of Shripal Morakhia in the sports entertainment venture Smaaash Entertainment which has augmented reality simulators ?

Ans. Sachin tendulkar

Q 12. As onion prices are likely to hit Rs 100 per kg soon, govt has fixed a minimum export price for onions. What is the value ?

Ans. 650 $ per tonne

Q 13. Which agency owns the not for profit venture capital firm In-Q-Tel that invests in cutting edge IT related to intelligence ?

Ans. CIA

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

For visual questions please also visit the FB page http://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s