Weekly Business Quiz # 193

Q 1. Who funded 250,000 GBP for doing the research to create a lab-grown beef burger that was tasted yesterday ?

Ans. Sergei Brin of Google

Q 2. Of which international confectionery major is IIM-B alum Sameer Suneja take over as the CEO ?

Ans. Perfetti Van DeMelle

Q 3. How is the Pashmina shawl known in the west ?

Ans. Cashmere

Q 4. Who was the star speaker in the MOOC ‘GIving with purpose’ a free online course on philanthropy by Learning by Giving started on 15th July?

Ans. Warren Buffett

Q 5. From whom has Jeff Bezos acquired Washington Post for 250 Million $ ?

Ans. Grahams family

Q 6. Wonga, Xoom, Azimo are hot startups getting eye popping valuations. In what business are they in ?

Ans. Financial technologies firms who are disrupting many services like money transfers, micro lending etc

Q7. Which company is the biggest buyer of used jets in 2013 ?

Ans. Boeing to create a market for new 747s

Q8 .In which zoo, industrialist Harsh Neotia has adopted a white tiger, Sanjay Budhia a one-horn rhino and Narayana Murthy some animal ?

Ans. Alipore zoo in Kolkata

Q 9.Name the TV channel launched in US exclusively for dogs. It is for canines and humans who love them. Claims to be scientifically developed.

Ans. DogTv

Q 10.In popular cinema, FIlmfare awards are highly respected. It was instituted in 1954 under a different name. What was it called then ?

Ans. Clares

Q 11. What is common to Birell and Moussy brands owned by Heineken and Carlsberg respectively ?

Ans. Non-alcoholic beers

Q 12. What does a oenophile love ?

Ans. Wine

Q 13. Which low cost carrier is maniacal about timeliness that it has now imposed a 1 GBP per min fine if the passenger delays beyond the 40min deadline for boarding ?

Ans. RyanAir

Q 14. Which South Indian celebrity endorses Lux, Parachute oil and now Center Fresh ?

Ans. Dhanush

Q 15. Who was the Quiz Master in the Bournvita Quiz Contest show when it first appeared on radio nearly 40 years ago ?

Ans. Hamid Sayani, elder brother of Amin Sayani

Q16. Rumi Virjee is the recent PIO who has got membership in the UK’s House of Lords. Which chain did he bring to UK ?

Ans. Domino’s pizza

Q17. As per the recent TRAI report, as of March 2013, the no of Indians who access Internet on mobile is about a) 30 m b) 100 m c) 150 m d) 200m

Ans. c) 150 m

Q 18. In the context of enivironment/development what is the full form of NIMBY ?

Ans. Not in My BackYard

Q 19. In which country, the grocers will be selling pre-cooked soft-boiled eggs, eliminating the need for the most basic culinary challenge !!

Ans. UK

Q 20. Which group now owns the luxury car maker Bentley ?

Ans. Volkswagen group

Q 21. Frederick W Taylor is known as the Father of Scientific Management. He was also an inventor. What process did he develop with White ?.

Ans. Taylor-White process for high speed steel used in tool making

Q 22. Why the creation of Telangana is causing misery to map makers ?

Ans. Unsold stock of printed maps with the old AP state boundaries

Q 23. Which Birla co produces Birla Tyres, Birla Shakti Cement and Vasavadatta cement ?

Ans. Kesoram Industries 

Q 24. With 2200 clubs in 50 states of US and 14 countries, this Minneapolis HQ co has the world’s fastest growing fitness club chain. Name it.

Ans. Anytime Fitness

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s