Weekly Business Quiz # 173

Q1.Who is the world’s largest wholesaler of desktops, laptops, printers and software ?

Ans. Ingram Micro

Q2. Nepal has its first Forbes billionaire – Binod Chaudhury. With which business and brand would you associate him ?

Ans. Wai Wai Noodles

Q3. Which brand has the largest number of followers on Twitter ?

Ans. YouTube

Q4. What is the official name of the Twitter bird ? It is named after whom ?

Ans. Larry Bird. name of a basketball player from Celtics Boston

Q5. In the euro zone bail out for Cyprus how do the depositors in banks lose out ?

Ans. all depositors will have to pay a tax. A lower tax for those below 100,000 Euros and higher tax for above 100,000 euros

Q6. In 2010, when US law banned the use of words like Light, Mild in Cigarette names and packs, how did the industry skirt the problem ?

Ans. By replacing words with colors like Marlboro Light became Marlboro Blue etc

Q7. In the new hindi movie Mere Dad ki Maruti which model of Maruti is central to story?

Ans. Maruti Ertiga

Q8. What was the first registered domain name on this day 28 years ago ?

Ans. Symbolics.com

Q 9. Connect Domino’s, McDonalds and Snickers …

Ans. All use Hunger as the theme in their ads 

Q 10. Montek has been Dy Chairman of Plg commission for 2 plans.. Who is the only other person to have done 2 terms before him ?

Ans. GulzariLal Nanda

Q11. In the context of executive compensation what is the meaning of the phrase ‘abzockerei’ ?

Ans. Income inequality due to high CEO pay, it means Fat Cat phenomenon

Q 12. What are the stated benefits of plastic currency notes being launched by RBI in 5 cities.?

Ans. Higher life and making it difficult to make counterfeit notes

Q 13,. As per RBI who is a wilful defaulter ?

Ans. A borrower who defaults on the loan even after having the capacity to pay.

Q 14. What is unique about a Winchester shirt ?

Ans. The cuff and color  are of a different colour than the body of the shirt. Usually white.

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Facebook Page. htttp://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 173”

  1. Hi, The answers are typed in bold, which makes our eyes shift to another bold letters. Is it possible that Questions would be in bold and answers would be in normal fonts?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s