Weekly Business Quiz# 174

Q1. 8 of the 9 IPL teams will have Pepsi as the official beverage partner in this year’s IPL. Which is the only team to have Coca Cola ?

Ans. Mumbai Indians

Q2. As per TRAI guidelines how many minutes of advertising is allowed for 60 mins of programming on TV ?

Ans. 12 minutes

Q3. Who is credited with inventing the JavaScript in 10 days while working for Netscape ?

Ans. Brendan Eich

Q4. What did the sting operation, Operation Red Spider by Cobrapost unearth ?

Ans. How private banks do not follow procedures and assist in money laundering black money

Q5. Who has been named as the editor in chief for network 18 including all its web and print publications ?

Ans. R Jagannathan

Q6. There is an ad for Tigre Blanc music app in the newspapers today. It is a surrogate ad for which product ?

Ans. Vodka

Q7. In competition theory, what is Herfindahl index ?

Ans. The level of concentration of market share in a particular industry. For a monopoly, this index is 1.

Q8. Which is the world’s largest e-commerce retailer ? Clue : it is not a US one

Ans. Alibaba

Q9. Who headed the Financial sector regulatory reforms commission that submitted its report to FM today ?

Ans. Justice B N Srikrishna

Q10. Connect TAFE, TVS Motors, Infosys and Lakshmi Machine Works through marraiges …

Ans. Venu Srinivasan of TVS Motors is married to Mallika of TAFE. Their daughter Lakshmi is married to Rohan Murthy, son of Infosys Chairman emeritus and their son Sudarshan will marry the scion of LMW

Q11. Asian Paints’ acquisition of Sleek will give them an entry into what business space ?

Ans, Modular kitchen

Q12. SEBI has announced colour codes for Mutual Funds. On what basis will they be colour coded ?

Ans Invesment risk

Q13 What is the Taylor Rule in determining interest rates in the macroeconomy ?

Ans. Taylor rule is a monetary-policy rule that stipulates how much the central bank should change the nominal interest ratein response to changes in inflationoutput, or other economic conditions. In particular, the rule stipulates that for each one-percent increase in inflation, the central bank should raise the nominal interest rate by more than one percentage point. http://www.econmodel.com/classic/terms/taylor_rule.htm

Q14. What product is being launched by MTV in collaboration with JK Ansell and what it would be called ?

Ans. MTV Hardwear brought by KS, condoms

Q15. Mahindra recently launched its electric vehicle Mahindra E2O…Expand E2O.

Ans. Energy to Oxygen

Q 16. Which chain of budget hotels is run by Roots Corporation Pvt Ltd in India ?

Ans. Ginger hotels

Q17. McDonalds plans to focus on breakfast in India. According to their own research what % of Indians have breakfast outside home ?

Ans. 2 %

Q 18. Bobby Ghosh the current Time International editor started his journalistic career as a crime reporter in Vizag. which newspaper ?

Ans. Deccan Chronicle

– Compiled by G.Mohan Follow on Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s