Weekly Business Quiz # 156

Q 1. Which co owns Twinkies , the co has filed for bankruptcy protection ?

Ans. Hostess 

Q 2. Which soft drink brand started life as “ideal brain tonic” for headaches and exhaustion sold exclusively in pharmacies ?

Ans. Coca Cola  

Q 3. Name the liquor baron behind the Wave group of companies.

Ans. Ponty Chadha 

Q 4. Who has been selected as the Businessman of the year by Fortune magazine for 2012 ?

Ans. Jeff Bezos 

Q5. This japanese brand considers itself as.the Apple of toilet design. Name the brand.

Ans. Toto 

Q 6. Biscuit market pref have changed in last two years.Glucose is.now no 3. Which are the first two?

Ans. Cookies and Cream 

Q 7.In the recently concluded 2G auctions Telewings is the highest bidder for 6 circles. Which MNC owns Telewings ?

Ans. Telenor 

Q8. Name the Hindi and Urdu newspapers brought by Associated journals ltd which used to bring out National Herald.

Ans. Navjivan and Quami Awaz  

Q9. Japan has lost it’s edge in TV. Among the following brands Sony, Panasonic, Hitachi, Sharp which brand has stopped mfg TVs ?

Ans. Hitachi  

Q 10. Tom and James Monaghan started a pizza restaurant.James sold his 50 % stake to his bro for a used VW Beetle. Which chain ?

Ans. Dominos 

Q 11. On the Diwali day, BSE has a special Mahurat trading for start of a new year. What Samvat starts today ?

Ans. 2069 

Q 12. One of the well known FMCG brand had a photo of a lamp in its early packs and it had Diwali had its sub brand. Name the brand.

Ans. Tata salt  

Q 13. In management jargon, what is gamification ?

Ans.Use of game mechanics and game design techniques in workplace like giving badges, leader boards etc 

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

The Weekly Business Quiz completed three years on Nov 17. Thanks to all the subscribers and readers. It would be a pleasure to listen to you, what more or different you would like to see in this forum. Please post it as a comment or send an email to go _ mohan at yahoo dot  com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s