Weekly Business Quiz #149

 

Q1. 30 years ago which was the first commercially released audio CD? 
 
Ans. 52nd street by Billy Joel
 
Q2. How many towns in India have a population greater than 1 million ? 
 
Ans. 53
 
Q3. Name this executive who after leading ABB, Volvo and Power Divn of L & T is joining JSPL as its MD & CEO.
 
Ans. Ravi Uppal
 
Q4. In Japan what is a ‘kozukai’ ?
 
Ans. An allowance given by wife to husband for his expenses
 
Q5.What is a ‘desk derriere” ? 
 
Ans. Atrophy of buttocks muscles due to sitting excessively at the desk
 
Q6. Which new Tata co has a young 33 year old woman CEO ?
 
Ans.  Tata Starbucks – Avani Sanglani Davda
 
Q7. Name this India’s leading designer leather bags brand which is the largest employer in Puducherry…
 
Ans. Hidesign
 
Q8. When govt is planning to open up FDI, which foreign retail chain’s stake in Infiniti Retail  is being bought out by Tatas ?
 
Ans. Woolworths
 
Q9. On the European central bank website what is €conomia ? 
 
Ans. A game that teaches the basics of EU monetary policy
 
Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s