Weekly Business Quiz #146

 

Q 1. A clothing store in Vastrapur Ahmedabad that opened recently has sparked a controversy. Why ?
Ans.  It has been named Hitler
 
Q2. In airline business what is code sharing ?
Ans.  An arrangement by which airlines can reserve seats in each other’s flights
 
Q3. Name the pharma co that has launched a women’s cream called “18again”
Ans. Ultratech
 
Q4. Name the Russian billionaire who has instituted a prize for fundamental physics that has a prize money of 3 mn $.
Ans. Yuri Millner
 
Q5. Which Internet co has got the deal for conducting the 2 G spectrum auction recently ?
Ans.  Times Internet Ltd
 
Q6. Which website is India’s largest music service ? 
 
Q7. Which co prides itself as the world’s largest digital satellite linked cinema chain?
Ans. UFO Moviez
 
Q8. What unique feature has been provided in a Logitech keyboard ?
Ans. Washable keyboard
 
Q9. Who has acquired Bharti’s Centum learning division ?
Ans.  Everonn
 
Q 10. Name the Indian auto major which is working on car that runs on compressed air .
Ans. Tata Motors
 
Q 11. Which science writer is credited with introducing the much abused term “paradigm shift ” nearly 50 years ago ?
Ans. Thomas Kuhn
 
Q 12 As per Comscore what is the no 1 activity of Indian Internet users accounting for 1 in every 4 minutes ?
Ans. Social media
 
       Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan
 
Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz #146”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s