Weekly Business Quiz # 144

Q 1 Who will take over from Kaushik Basu as the Chief Economic Advisor in the Finance Ministry ?

Ans. Raghuram Rajan

Q 2. What item of everyday use was distributed by the producers of Gangs of Wasseypur as a promotion ?

Ans. Gamchha

Q 3. Name the author of Indian origin who has been accused of plagiarizing a column in TIME and therefore suspended by CNN and Time

Ans. Fareed Zakaria

Q 4. Which brokerage in US got virtually bankrupt because of the bug in the software that led to erroneous automated trading

Ans. Knight Capital

Q 5. Name the beauty brand founded by Ayurveda obsessed Mira Kulkarni

Ans. Forest Essentials

Q 6. Which Indian production house which produces Hindi films to this date was founded on 15th August, 1947 ?

Ans. Rajshri Productions

Q 7. What is the unique credit of Jaiwant Paul who read Economics in St Stephens College in 1949 ?

Ans.First Indian mgnt trainee of Hind Lever

Q 8. What was the name given to a private station started by M V Gopalaswamy in Mysore in Pre independence India ?

Ans. Akashvani, later adopted by All India Radio as its name

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 144”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s