Guest Business Quiz # 10

During the anniversary month, we bring yet another set of questions put by a Guest Quiz Master- Aniruddha Dutta.

Q1. If older sisters Pam and Molly and brother Kenny lost out, who ‘won the honor’ because of an easy to remember name and being redheaded and having freckles and buckteeth? What are we describing?

Ans: Melinda Thomas (Wendy). Wendy’s being named after Melinda

2. He was the chairman of his country’s national airline and then went on to launch the most successful private airline Airblue. Who is this, who currently holds an important position in his country?

Ans: Shahid Khaqan Abbasi (Pakistan Prime Minister)

3. The Baker Street robbery was a real life burglary of the safe deposit boxes at the Baker Street, London branch of Lloyds Bank,on the night of 11 September 1971. What cheeky message did the robbers leave on the wall?

Ans: “Let’s see how Sherlock Holmes solves this one”

4. One of the hardest hit after the demonetization move are the WLA operators. As of October 2016, there were 14,427 WLAs. Of the eight players in this market, TCPSL and BTIPL accounted for 90 per cent of the total WLAs. Many of them shut down as a result of the shortage of cash. Catering mainly to semi-urban and rural areas, what were these WLAs?

Ans: White Label ATMs

5. In the late 1920s, the brand was sold as a route to thinness for women. One typical ad said – ‘Reach for a ___________ instead of a sweet.’ Sales increased by more than 300% during the first year of the ad campaign making the brand a leading one nationwide in US. Which brand?

Ans: Lucky Strike

6. ‘Trump’ was a glossy magazine of satire and humor, mostly in the forms of comics features and short stories. It was edited by Harvey Kurtzman and published by X, with only two issues produced in 1957. Sales were reportedly good for ‘Trump’, especially for a new title with a 50-cent cover price, then considered high. Id X.

Ans: Hugh Hefner

7. The ‘hot-hand fallacy’ is a belief that a person who experiences success with a random event has a greater probability of further success in additional attempts. Who did Selena Gomez take help from to explain this phenomenon while talking about synthetic CDOs (Collateralized Debt Obligations) in a movie?

Ans: Richard Thaler in the movie “The Big Short”

8. Where were over a million people in India witness to advertisements from world’s biggest private property developer and owner of worlds largest cinema chain operator. Identify this entity as well

Ans: In football stadiums hosting the U-17 FIFA World Cup. Entity: The Wanda group

9. As per his own admission, some people close to him proposed his name for the BCCI President’s post in 1982. But he decided against it as he had never played cricket and did not know much about the sport. He mentioned – “Though I read some literature on cricket and have watched games, I have never held a cricket bat.” He then proposed the name of his friend NKP Salve and the suggestion was accepted. Who?

Ans: Pranab Mukherjee

10. “Our accountant came up and said ‘We got this amount of money. Do you want to give it to the government or do something with it?’ So we decided to play businessmen for a bit because we’ve got to run our own affairs now. So we’ve got this thing called ‘Apple’ which is going to be records, films, and electronics – which all tie up”. Whose words?

Ans: John Lennon of Beatles

  • Compiled by Guest Quiz Master – Aniruddha Dutta. Aniruddha Dutta has been a three time National Champion of the Tata Crucible Corporate Quiz and was a Runner-up of the quiz in 2017. He also manages a Quiz Group on Facebook called Questions 2 Chew. He currently lives and works in Mumbai.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s