Guest Business Quiz # 6

Indian

Q 1. A UAE based billionaire is funding the movie, Randamoozham, set to be the costliest movie ever produced. Name the billionaire

Ans. BR Shetty

Q 2. What is the name of the lifestyle and sports brand of Rhiti Sports, where cricketer MS Dhoni has a stake?

Ans. Seven: A brand by MS Dhoni

Q3. The famous cardiac surgeon Dr Devi Shetty, along with the Government of Karnataka, have come up with a low cost insurance for poor farmers of the state. What’s name of the insurance scheme

Ans. Yeshasvini

Q4. He was once a part of the group known as ‘Paypal Mafia’, a group of ex PayPal alumni who have gone ahead and started successful companies. After Pay Pal, he went on to start the peer-to-peer microfinance organization kiva.org. He was named as Fortune magazine’s 40 under 40. Who is he?

Ans. Premal Shah

Q5. At the peak of his career there, he left ICICI Bank to head its ‘Foundation for Inclusive Growth’. He is currently a board member of the Reserve Bank of India. Recently he was appointed the head of Bill and Melinda Gates Foundation’s India office. Who is he?

Nachiket_Mor

Ans. Nachiket Mor

Global

Q6. Steve Jobs visited Kainchi Dham in India searching for meaning and peace, before he started Apple. Many years later, he advised another start-up founder to go and visit the place. Who was that CEO?

Ans. Mark Zuckerberg

 Q7. He was an American inventor best known for his works on AC currents. He was also a contemporary of Thomas Edison. Currently one of the most famous automobile companies in US bears his name. Who was he?

Tesla_circa_1890_slideshow

Ans. Nikolas Tesla. Tesla Motors is named after him.

Q 8. Sheryl Sandberg recently wrote a book, Option B, where she talks about dealing with life after the death of her husband Dave Goldberg. Which company was Dave the CEO of, when he died?

Ans. He was the CEO of Survey Monkey

 Q 9. Uber has been in the news recently because of a lawsuit alleging it stole self-driving technology from a Google spin-off company. Name the company

Ans. Waymo

 Q 10. ChemChina is in talks to buy a buy a big Swiss conglomerate. If it goes through, it would be the largest Chinese takeover of a foreign company. Which is the company getting acquired

Ans. Syngenta

This is a Guest post by Prabhala Raghuvir. Twitter handle @pnraghuvir. He will play the Quiz Master occasionally. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s