Weekly Business Quiz # 366

India

Q 1. Why are local brands of soft drinks in TN like Bovonto, Torino and Kali Mark seeing a big jump in their sales ?

Ans. Ban by retailers of MNC brands like Coke, Pepsi

Q2. ‘ Hard work is more powerful than ____ ‘ said Modi taking a dig at economists who criticised Demonetisation. Fill in the blank

Ans. Harvard

Q3. Which crowd funding site was used by friends of Srinivas Kochibotla, who was killed in Kansas city, to help his family ?

Ans. GoFundMe

Q4. There are more than 20 car mfrs in India. Yet only 2 cos figure in the top 10 models sales by numbers. Name them.

Ans. Maruti Suzuki and Hyundai

Q5. Which 2 PSU oil firms are likely to be merged by the govt ?

Ans. ONGC and HPCL

Q6. In telecom sector after Reliance Jio launch consolidation is happening fast. Which smaller player is being acquired by Bharti Airtel ?

Ans. Telenor

Q7. Which sportswear brand has signed a multi year endorsement deal of over 100 cr with Virat Kohli ?

Ans. Puma

Global

Q8. Name the brand promoted by Chinese businessman Jia Yueting after an aggressive camapign for their TV and mobiles is withdrawing from India

Ans. LeEco

Q9. Which accounting firm that handles the Oscar back end processes has owned up for the error of opening the wrong envelope for best picture ?

Ans. PwC

-Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s