Weekly Business Quiz # 365

India

Q 1. Who was the issuer of the fake 2000 rs currency note that came out of an SBI ATM at Sangam Bihar, New Delhi ?

2000

Ans. Children Bank of India

Q 2. How much salary cut have the Snapdeal founders taken in order to express the seriousness of the losses and job cuts ?

Ans. 100 %

Q 3. What is Bharat QR and name the cos who have developed it ?

bharat-qr

Ans. It is a simple payment mechanism using QR code , developed by Mastercard, Visa and NPCI

Q4. Zoom Air , a regional airline started commercial operations in Feb 15th. From which city to which city did it make its inaugural flight. ?

Ans. Delhi to Durgapur via Kolkata

Q5. Connect this company to ISRO’s recent record breaking achievement

this_is_a_logo_for_the_article_planet_labs

Ans. Planet Labs had used the ISRO PSLV for launching 88 small satellites called doves which was part of the 104 satellites that made a record

Q6. Which company has sued the makers of Jolly LLB 2 because it shows their brand of footwear as a downmarket brand ?

Ans. Bata

 

Global

Q7. Name the renowned Economist who was the youngest Economics Nobel winner at 51. He died recently at the age of 95.

Ans. Kenneth Arrow

Q8. Name the PE firm that is seen behind Kraft Heinz making a proposal to acquire Unilever. This firm also was behind the ABInBev consolidation.

Ans. 3 G capital

Q9. In which product category is Ivanka Trump’s brands No 1 and No 2 in sales at Amazon after her father’s victory ?

Ans. Perfumes

Q 10. By virtually selling stock of which retailer has Warren Buffet signalled the end of organised big retail ?

Ans. Wal-Mart

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s