Weekly Business Quiz # 357

India 

Q1. Point of Sale  terminals of which bank has been authorised to dispense cash up to Rs 2000 at petrol pumps of PSU oil companies ?

Ans. SBI

Q2, Which American car co will be reexporting back to US cars manufactured by their Indian subsidiary ?

Ans. Ford Ecosport

Q3, After voting out Cyrus Mistry as Chairman, who has taken over as Chairman of Tata Global Beverages ?

Ans. Harish Bhat

Q4. Why has there been a jump in 1000% of bookings in AC -I class as reported by Railways ?

Ans. Several people with unaccounted money are using railways to launder their money by booking first and cancelling later, incurring a small charge.

Q5. Why has suddenly the Karnataka state PSU Mysore paints and varnishes got a windfall business ?

Ans. Indelible ink is being used by banks to mark the people who exchange their currency notes, so that they do not exchange in more than one place

Global

Q6. “Designed by ___ in California” is a coffee table book priced at 299 $ featuring products of a company. Name the company.

apple-design

Ans. Apple

Q7.  What well known US structure was sold repeatedly by George Parker earning him the dubious distinction of the greatest con artist ?

brooklyn_bridge_postdlf

Ans. Brooklyn Bridge

Q8. Investment in which industry was called a ‘death trap’ by Warren Buffett but has now gone ahead and invested in 3 cos from the industry ?

Ans. Aviation industry

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan

 

 

Tags: ,

One response to “Weekly Business Quiz # 357”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: