Weekly Business Quiz # 347

India

Q 1. Which company is sponsoring the Tamil Nadu Premier league a T20 tournament at the state level ?

Ans. India Cements

Q 2. Which company has launched the bike Aprilia SR 150 in India ?

aprilia

Ans. Piaggio

Q 3. What was the earlier name of RBL Bank Ltd which had an IPO recently ?

Ans. Ratnakar bank Ltd

Q4. Blacklisting by which major US retailer has led to a sharp fall in the share price of India’s leading textile exporter Welspun ?

Ans. Target

Q5. Why are the brothers Divyank and Bhavin Turakhia in the news ?

Media.net

Ans. They sold their company Media.Net for 900 Mn $ to a Chinese co.

Q 6. Who has replaced Mukesh Ambani as the richest Indian ?

Ans. Dilip Shanghvi of Sun Pharma

Q7. To whom will Rajan pass the baton after he steps down as RBI Gov next month ?

Ans. Urjit Patel

Q8. What gift has Air india presented to Olympic medallist Sakshi Mallik in recognition of her achievement ?

Ans. Business class return tickets for 2 anywhere in the Air India routes valid for 1 year

Q9. After the merger of Malar Hospitals with Fortis , all diagnostics will come under Malar. What will be the diagnostics co. called ?

Ans. SRL Diagnostics Ltd

Q 10. Which industrialist had donated Rs 5 crore to Pullela Gopichand’s academy in Hyderabad with a condition that he should get an Olympic medal?

Ans. Nimmagadda Prasad who had sold Matrix Labs to Mylan Labs

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s