Weekly Business Quiz # 235

Q 1. Why is U.S. trademark registration 4,473,631, issued to one Paul Ingrisano of New York become a subject of controversy ?

Ans. The Greek symbol Pi followed by . Has been given as a trademark to him. Hence others cannot use the common symbol without paying royalty to him

Q 2. Name the on-demand software co created by former Peoplesoft leaders David Duffield and Aneel Bhusri. It is now in the Top 20 s/w cos.

Ans. WorkDay

Q 3. Gujarat state had a scooter model that failed miserably. Name the brand.

Ans. Narmada

Q 4. Which brand of camera was first designed by Oskar Barnack working for Ernst Leitz in 1914 ? It is popular among photo journalists.

Ans. Leica

Q 5. Malcolm Glazer who passed away recently was the owner of which famous football club ?

Ans. Manchester United

Q 6. What were the names of the 3 steam engines that pulled 14 bogies between Boribunder and Thane in April 1853, first rail journey in India ?

Ans. Sahib, Sindh and Sultan

Q 7. Name the video game character which is the inspiration behind the LG logo .

lg

 

 

 

 

 

Ans. Pacman

Q8. In the logo for Sony VAIO what is the message in the lettering ?

vaio

 

 

 

Ans. VA stands for analog and IO for digital

Q9. In the Amazon logo, there are 2 subliminal messages being hinted with the yellow arrow. What are they ?

amazon

 

 

 

 

 

 

Ans.  A to Z everything is available + a smile for good service

Q 10. Identify the person on the right of Satya Nadella. Name the company he founded.

 

sf

 

 

 

 

 

 

 

 

Ans. Marc Benioff of Salesforce.com

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s