Weekly Business Quiz # 233

Q 1. Who founded the original ORG. Operations Research Group, India’s first market research firm ?

Ans. Vikram Sarabhai 

Q 2. “Move fast and break things. Unless you are breaking stuff, you are not moving fast enough.” Who said this ?

Ans. Mark Zuckerberg

Q 3. Who said as Air India Chairman: “I want to be azad, and he (Ghulam Nabi Azad) wants me to be his ghulam”.? This corporate titan is no more. RIP.

Ans. Russi Mody

Q 4. Capt CP Krishnan Nair of Leela Group is no more. On whom did he name his group as Leela ?

Ans. His wife

Q 5. Which Indian website recently received the highest number of hits on a single day ?

Ans. Election Commission of India

Q 6. Name this Global brand that was started 50 years ago by the Ferrero family in Alba, Italy. Italian govt is issuing a stamp for it.

Ans. Nutella

Q 7. In a mega deal AT & T is acquiring the pay TV co DirecTV. What is the value of this deal ?

Ans. US $ 48.5 Bn

Q 8. Priyanka Vadra has admitted that multiple DINs was a mistake committed inadvertently. What is DIN under Companies Act ?

Ans. Director Identification Number

Q 9. Identify this logo.

Image

Ans. Astra Zeneca

Q 10. Who wrote the copy for this legendary ad for The Economist magazine. He is no more.

Image

Ans. David Abbott

Q 11. Why is this Kurl On advt attracting a lot of flak ?

Image

Ans. In bad taste as it uses Malala Yousafazai

 

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s