Weekly Business Quiz # 190

Q 1. What was the amount charged by Milkha Singh from Rakeysh Omprakash Mehra for giving the rights to make the biopic Bhaag Milkha Bhaag ?

Ans. Rupee 1

Q 2. In yet another instance of crowd sourcing of ideas, Institute of Economic AFfairs, UK is offering a Brexit price. What is it about ?

Ans. A plan for UK to exit the European Union

Q 3. Which auto co has launched a Student Brand Manager contest for MBA students with a car being the first prize for the winner ?

Ans. Nissan

Q 4. 1st digitally colored Indian movie Qayamat was made by them. They worked on Avatar, Independence day. They want to be Pixar of India. Who ?

Ans. Prime Focus

Q 5. Who said ” The best ideas come as jokes. Make your thinking as funny as possible.” ?

Ans. David O’Gilvy

Q 6. Name this niche coffee exported from India sold in upmarket stores like Harrods and compared with Darjeeling tea.

Ans. Monsooned Malabar

Q 7. What Indian brandname will become part of the UK’s Keyline Brands, owners of Cuticura and other brands ?

Ans. Godrej

Q 8. The telegram breathed its last in India yesterday. Who was the recipient of the last telegram ?

Ans. Rahul Gandhi

Q 9. Quattrocchi represented Snamprogetti in India. He managed to swing many fertiliser projects for his co. now it is part of which company ?

Ans. SAIPEM,  of ENI Group

Q 10. Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half…this quote is attributed to whom ?

Ans. John Wanakamer

Q 11. In a business relationship, what is ‘commensality’ ?

Ans. When one party gains and the other is unaffected. For example, providing surety for a loan.

Q 12. With which brand would you associate Hausla Buland Academy ?

Ans. Haywards 5000

Q 13. What unique offer does the Pune based Dreamers Media and Advtg have for new car owners in Pune ?

Ans. The co will pay 3 years EMI in a 5 year loan for a new car. In return the co will use the car body to advertise brands. Codnitions are the car should be driven 1500km in a month and should be kept clean.

Q 14. According to a UN report, which country has the largest % ( 32.8) of obese adults in the world ?

Ans. Mexico

Q 15. What will be the first fashion label to be launched by Yash Raj Films with Karol Bagh Saree House ?

Ans. Diva”Ni

Q 16. Which 2 cos are in competition to take control of the Vijay Mallya owned Mangalore Chemicals and Fertilizers ?

Ans. Zuari and Deepak Fertilizers

Q 17. With whom has Indian Overseas Bank collaborated to offer a one year course in banking so as to build a pipeline for POs ?

Ans. Manipal

Q 18. Which company has a vision to become “world’s hard disk” ?

Ans. DropBox

Q 19. “Early to bed, early to rise, work like hell and advertise” is a quote attributed to which media baron ?

Ans. Ted Turner

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s