Weekly Business Quiz # 177

Q 1 Which group has a grocery retail chain called ‘Nature’s Basket’ ?

Ans. Godrej

Q 2 Which ethnic wear brand name can be seen on the helmets of both the rivals of today’s IPL match between Knight Riders and Sunrisers ?

 Ans. Manyavar

 Q 3 With which industrialist ( he even called him his 3rd son once) did RP Goenka collaborate to take over Dunlop ?

 Ans. Manu Chhabaria

 Q 4 Google paid 100 Mn $ in stock to retain this executive of Indian origin when he got an offer from Twitter. Who are we talking about ?

Ans. Neal Mohan

Q 5. Name this economist of Indian origin who has been named the best American Economist under 40.

 Ans. Prof Raj Chetty

 Q 6. Edifice watches are sold by the F-1 team Infiniti Red Bull Renault as officlal merchandise. Which co owns this brand ?

Ans. Casio

Q7.  IPL matches official broadcaster is SONY. Which competing TV channel is an official partner to IPL 6 ?

 Ans. Star Plus

Q8.  Raipur would be hosting an IPL match for the first time. It is a home ground for which IPL team ?

 Ans. Delhi Daredevils

 Q9. Which IIM has decided to go against the trend and has decided to cut fees for its flagship MBA programme ?

 Ans. IIM-Lucknow

Q10.  If we use the same definition of PC as used 5 years ago, last qtr was the worst in terms of sales. Which is the only brand that is growing ?

 Ans. Lenovo

 Q 11The cast of which TV serial figure in the TV commercials of Oreo and Clinic plus ?

 Ans. Parvarish on Sony TV

 Q 12The company that pioneered the use of one page memo, now uses “decision cockpit” for MIS. Name this company.

 Ans. P & G

Q 13  For 5 IPLs we were used to DLF Maximum. In IPL 6 who are the sponsors of ‘six’ or ‘maximum’ ?

 Ans. Yes Bank

Q 14.  Which two Sri Lankan cricketers own a sea food restaurant chain called ” Ministry of Crab ” ?

 Ans. Kumar Sangakkara and Mahela Jayawardene

 Q 15. Which car model was the largest selling model worldwide in 2012 ?

 Ans. Ford Focus

Q 16.  We use passwords all the time. What are pass-thoughts ?

 Ans.Where thoughts are used to authenticate a user to a computer. EEG signals are sent through a head-set to the computer from a Neurosky headset to a computer.

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s