Weekly Business Quiz # 176

Q 1.In TV Commercial of which brand is the husband cooking dinner and even removing stains using the detergent ?

Ans. Dettol

Q 2. What is artisan food ?

Ans. Food preapred in small quantities by hand.

Q 3. The author Ravi Subramanian who has written many thrillers around banking is the CEO of an NBFC when he is not writing. Which firm ?

Ans. Shriram City Union Finance

Q4. Which bank has created a forum a la Davos called ‘Presidium’ where industry leaders will exchange views about the world and economy ?

Ans. Kotak Mahindra bank

Q5/Which industry captain has taken from AdI Godrej as the head of CII ?

Ans. Kris Gopalakrishnan of Infosys

Q6. What is the unique contribution of Munich based Giesecke and Devrient to cellphone technology in 1991 ?

Ans. SIM Card

Q7. Which city in the world had the first commercial automated cellular network in 1979 ?

Ans. Tokyo Japan

Q8. Why has Bajaj Auto sued John Abraham’s production firm ?

Ans. Copyright infringeement for using “Hamara Bajaj”

Q9. Which Indian sportsperson is behind xix Globosport which will manage Andy Murray as its first client ?

Ans. Mahesh bhupathi

Q 10. Which was the first magazine in India to institute a car of the year award way back in 1996 when Indian market had so few models ?

Ans. Business Standard Motoring

Q 11 Which national institute awards the national award for excellence in Corporate Governance ?

Ans, Institute of Company Secretaries of India

Q 12. In US, tag lines can also be trademarked. Who owns the common greeting ‘Whassup !’ ?

Ans, Annheuser Busch for Budweiser

Q 13. What is the product behind the brand Zoiro, which has a tag line ‘One Life’ ?

Ans. Men’s underwear

Q 13. What is the unique offering of the portal ‘Pik a venture’ ?

Ans. Crowd-funding for artistic ventures like films

Q 14. Which is the first train in which Indian railways are undertaking a trial for providing Wi-Fi ?

Ans. New Delhi Kolkata Rajdhani

Q 15. What is the major source of revenue for a IPL franchisee accounting for over 60 % of total revenue ?

Ans. telecast rights income shared by BCCI

Q 16. In 1985, Maruti introduced a petrol driven SUV Maruti Gypsy. On which Suzuki model it was based on ?

Ans. Suzuki Jimny

Q 17. Recently Ambanis signed a network deal. It was a deal between Reliance Communications and Reliance Jio. Who owns which Reliance arm ?

Ans. Reliance Jio by Mukesh and Reliance Communications by Anil

Q 18. How do the producers of the adult movie savitabhabhimovie plan to hold the premiere for the Indian audience ?

Ans. Internet premiere 

Q 19. Connect Big B, Nestlé & Hungroo to a brand…

Ans. Maggi Hungroo noodles

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Sorry for the delay in posting the above.

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 176”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s