Weekly Business Quiz # 170

Q 1. Apple brings out iPad. Which co will soon bring out a gaming console Eyepad ?

Ans. Sony 

Q2. What is common to Mauritius, Liechenstein, Cayman Islands, Isle of Man, Luxembourg ?

Ans. Tax havens

Q3. Who is the largest shareholder in the newly launched Infrastructure NBFC Infradebt ?

Ans. ICICI Bank

Q4. The key issue brought by InGovern in the Pantaloon demerger case is equity shares and shares with DVR are being treated equal. Expand DVR.

Ans. Differential Voting Rights

Q5. Azim Premji has signed the “Giving Pledge” and donated half of his wealth . He is the third non-American to do so. Who are the other two ?

Ans. Richard Branson and David Sainsbury

Q6. Who will be the Indian partner for Air Asia which is launching a low cost carrier with Chennai as its hub ?

Ans. Tata Sons and Bhatias

Q7. As per Nokia which is the largest selling touch phone in India and many countries in this part of the world ?

Ans. Nokia Asha 305

Q8. Who is known as the ‘father of the yellow school bus’ ?

Ans. Dr Frank W.Cyr

Q9. What behaviour of Tata Sons’ chief Cyrus Mistry does his predecessor Ratan Tata find it very odd ?

Ans. Cyrus does not like to wear neckties, so he borrows when required from whoever is around, incl his driver.

Q10.Which credit rating agency has downgraded Britain’s sovereign rating from AAA, first time ever ?

Ans. Moody’s

Q 11. What is the marketing term for showing a brand in a movie, without overtly advertising it ?

Ans. Product placement

Q 12. Which ad agency is called ‘Samsung’s Shadow’ for its over dependence on Samsung ?

Ans. Cheil

Q 13.Who said “Before you are a leader, success is all about growing yourself. When you become a leader, success is all about growing others.”?

Ans. Jack Welch

Q 14.Why are the PSUs, Hindustan Copper, NEEPCO & THDC Ltd in the news ?

Ans. First set of PSUs identified for disinvestment in 2013-14

Q15.What ritual is followed by ISRO before the launch of any satellite ?

Ans. Performing a puja at Tirupati by placing a model of the satellite before Lord Balaji

Q16. Which Business magazine has turned into a fortnightly from a weekly from the current issue ?

Ans. BusinessWorld

 

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Facebook Page :- http://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s