Weekly Business Quiz # 166

Q 1. Consim Info is launching India’s largest Internet IPO soon. With which website would you associate this company ?

Ans. http://Bharatmatrimony.com 

Q 2. What is Turing test in the field of computer science ?

Ans. The ability of a computer to replicate the human brain

Q3. What was the inspiration of naming the humanoid created by IPSoft to solve IT technical problems as ELIZA ?

Ans. GBS’s Pygmalion Eliza Dolittle

Q4. Name the oldest Swiss private bank that has gone down recently.

Ans. Wegelin and Co.

Q5. In Marketing lingo, what is ‘genericide” ?

Ans. A brand name suffering because it has become generic for its category e.g xerox

Q6. Connect PepsiCo, Apple, Inflexionpoint and an Indian startup changemytyre.com  to a person …

Ans. John Sculley

Q7. Name the hormone which is also known as the moral molecule for its ability to promote trust and love.

Ans. oxytocin

Q8. Which is India’s first education focused private equity fund ?

Ans. kaizen fund

Q9. Who is the central  minister for corporate affairs  in the Indian Govt ?

Ans. Sachin Pilot

Q10. To which business group does Eureka Forbes the co known for Aquaguard water purifiers belong ?

Ans. Shapoorji Pallonji group

Q 11. What is the ex showroom price of the new Lamborghini Avantador Roadster launched in Delhi recently?

Ans. Rs 4.77 cr

Q 12. For which item of mass consumption in India is the benchmark Lasalgaon market in Nashik ?

Ans. Onion

Q 13. Which brand introduced mobile phones with dual SIM and 30 day battery recharge for the first time in India ?

Ans. Micromax

Q 14. Which patriotic song written by Kavi Pradeep celebrated 50 years on 23rd January this year ?

Ans. Ae Mere Watan Ke Logon

Q 15. Which two industrialists have recd Padma Bhushan in this years Civilian awards ?

Ans. R.Thyagarajan of Shriram group and AdI Godrej

Q 16. Which accounting firm publishes the European football money league every year ?

Ans. Deloitte

Q 17. When Etihad takes 26 % stake in Jet airways, its international hub will shift from which city to which one ?

Ans. From Brussels to Abu Dhabi

Q 18. To whom was the royalty of the patriotic song Ae Mere watan ke logon supposed to be given as per the original contract ?

Ans. Army widows association

Q 19. To which university has the New York Mayor and businessman Michael Bloomberg made donations of over 1 B $ over the years ?

Ans. Johns Hopkins University

 

Compiled by G.Mohan Follow on Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s