Weekly Business Quiz # 165

Q 1. What is the meaning of the term ‘dollarise’ the economy ?

Ans. A country abandoning its currency in favour of the US $

Q 2. Price is what you pay. Value is what you get. Who said this ?

Ans. Warren Buffett 

Q 3. Who is the title sponsor for University Cricket Championship (UCC) ?

Ans. Toyota 

Q 4. Which are the top 3 brands of bathing soaps in the Indian market ?

Ans. Lux, Lifebuoy and Santoor 

Q5. Which brand first came out with a Buttoned down shirt , also called a polo shirt and has a trademark for it ?

Ans. Brooks Brothers 

Q6.What is the name of the travel guide anyone can edit being started by Wikipedia ?

Ans. Wikivoyage 

Q7. What or who connects Expedia, Zillow and Glassdoor ?

Ans. Same founder Rich Barton and Lloyd Frink 

Q8. What is the list price of a Boeing 787 Dreamliner ?
 
Ans. 207 mn $
 
Q 9. Why did Air India pilot Capt Smiti Trehan delay her Jodhpur flight yesterday ?
 
Ans. To buy her favourite Onion kachoris

Q 10. Name this legendary music retail brand which was opened on London’s Oxford Street by Edward Elgar in 1921. It is about to be closed down.

Ans. HMV 

Q 11. Jessops a speciality retailer in UK closed down its 187 stores last week. What was its speciality ?

Ans. Photography eqpt 

Q 12. Boehringer Ingelheim has introduced a novel method of networking among its employees called Lunch Roulette. What’s it ?

Ans. An app that helps employees to find lunch partners from diff departments randomly..intended to break silos and improve partnerships 

Q 13. Who has launched a music label to promote quality music under the name of LM Music ? 

Ans. Lata Mangeshkar

– Compiled by G.Mohan  Follow on Twitter @go_mohan for a daily quiz

 

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 165”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s