Weekly Business Quiz #141

Q1. Which iconic company’s name can be translated roughly as  “play well” in Danish ?

Ans. Lego

Q2. A Dutch shipmaster in 16th cent discovered that it is better to transport ‘burnt wine” where water can be added later. What drink ?

Ans. Brandy

Q3. What did Alastair and Jean Calluthers discover accidentally in 1987 while experimenting with medicines for eye muscle disorders ?

Ans.  Botox

Q4. What accidental discovery did Thomas Adams make in 1870 while experimenting with chicle as a substitute for rubber ?

Ans. Chewing Gum – chiclet

Q5. As Pranab Mukherjee becomes the 13th President of India, he will discard his white Ambassador for a new car. What will be his official car ?

Ans. Mercedes Benz Black Pullman Limo

Q6. “________ is now the national airline of India. That’s what people say,” sighs the retired Air India man. Fill in the blank

Ans. Emirates

Q7. The sponsors are paying to provide publicity for Olympics. How ? Sponsors cannot put logo on players/stadia.

Ans. They advertise Olympics in their products that they are official sponsors.

Q8. Which co will be handling the entire IT systems of the London Olympics ?

Ans. Atos

Q9. The global sponsors of Olympics are called TOPs. What does TOP stand for ?

Ans.  Top Olympic Partners

Q 10. Who has taken over as the new CEO of Yahoo ?

Ans. Marissa Meyer

Q 11. What coding gaffe has led Microsoft to apologise ?

Ans. a particular patch of code was called ‘Big Boobs”. This remained in the release also.

Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s