Weekly Business Quiz # 106

Q1. In the Boost ad, a young boy appeared with Kapil Dev. He also went on to don the India cap. Name him.
Ans. Nikhil Chopra ( Source :GSK web-site)
Q2. The former telecom minister Sukh Ram has been convicted for receiving a bribe for a cable contract. What was the amount of the bribe ?
Ans. 3  lakh
Q3. What is TATA FIRST DOT ?
Ans. A platform for student startups
Q4 Which group has entered the retail sector with plans to launch over a lakh of small grocery outlets under the Q Shop name ?
Ans. Sahara
Q5. Which global brand has launched a controversial ad campaign showing Obama-Wen Lip kiss ?
Ans. Benetton
Q6. Raghuram Rajan and Pratap Bhanu Mehta have been awarded prizes for Economics and Pol Science. Name this prestigious prize.
Ans. Infosys Prize
Q7. My fathers watch was one. My alarm clock was one. Name this old swiss brand acquired by Titan for a mere 2 m euros.
Ans. Favre Leuba
Q8. Name this artist who accounts for 17% of contemporary art sales. His first exhibition was 32 paintings of Campbell’s soup cans.
Ans. Andy Warhol
Q9. Name this 100 year old car brand named after a swiss born racing driver and has a “bow-tie’ badge on its bonnet.
Ans. Chevrolet
Q10. Exxon Mobil is the world’s largest listed oil co. But it is only 11th if unlisted oil cos are included in terms of oil reserves. Name the #1 .
Ans. National Iranian Oil Co (NIOC) of Iran
Q11. How do we know this Korean conglomerale that started life as a noodle co and is today a group of 83 cos under a holding co Everland ?
Ans. Samsung ( it means three stars in Korean)
Q12. Add the next one in this series Archana, East West, Damania, NEPC, Paramount…
Ans. Kingfisher ( airlines)
Q13. Einstein is normally associated with theoretical physics. For which home appliance he has a joint patent with Leo Szilard?
Ans. Refrigerator
 Q14. What is common to the following @TCS , Infy Bubble, Cognizant 2.0, World of W, U&I ?
Ans. Social networking platforms of Tech cos. TCS, Infosys, CTS, Wipro and HCL respectively
-Compiled by G.Mohan @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s