Weekly Business Quiz #105

Q1. Nehru’s birthday on 14th Nov is celebrated as Childrens day and also as National ________ day. Fill in the blank.

Ans. Metallurgists

Q2. In which Indian co’s mine have they found India’s biggest diamond weighing 37.68 carat ?

Ans. NMDC, Panna Mines

Q3.______ is like manure. You have to spread it around or it smells. ‘ said J Paul Getty. Fill in the blank.

Ans. Money

Q4. Which investment guru says ‘risk can be greatly reduced by concentrating on only a few holdings’ ?

 Ans. Warren Buffett

Q5. Web sites like Huffingtonpost and Firstpost do ‘curation’ ? What is it ?

Ans. Selecting news from various sources and presenting it

Q6. What is the new interest rate and new limit on PPF announced by govt yesterday ?

 Ans. From 8.0 to 8.6% and Rs 70,000 to Rs 1,00,000

Q7. The paints industry brings creative people in Paris to forecast colour trends. For 2011 it was Lime Twist. What is it for 2012 ?

Ans. Tea Dance ( a shade of red)

Q8. Name the Bollywood star who has been signed up by West Bengal state as its brand ambassador.

 Ans. Shahrukh Khan

Q9. Which silicon valley hot start up has asked its under performing employees to surrender the shares given or get fired ?

 Ans. Zynga

Q10. Which co has now got the dubious distinction of posting the highest ever loss in a quarter by a listed co ? (Rs 7845 cr only)

Ans. Indianoil

Q11. Name this Indias largest herbal drugs co that wants to remain unlisted to focus on the ‘long term’.

Ans. Himalaya drugs

Q12. Name the insurance co with whom TCS has signed the biggest IT deal by an indian co.

 Ans. Friendslife

Q13. Of the 175 routes in which our flag carrier Air India flies which are the only 2 routes it makes money ?

 Ans. Delhi-tokyo and Tokyo-Delhi

Q14. Why does Narendra Modi  agree to the govt theory that high inflation is being caused by higher GDP. As per NaMo what is GDP ?

 Ans. Gas, diesel, petrol

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s