Weekly Business Quiz # 107

Q1. The campus placements in IIMs have been likened to what by Tata HR Chief Satish Pradhan ?

Ans. Cattle at Pushkar fair

Q2. Connect Bandit, intruder, Hayabuza..

Ans.Suzuki motorcycles

Q3. Name this luxury car model which Daimler has decided to withdraw from india ?

Ans. Maybach

. Q4Cyrus Mistry is the first Non-Indian national to head the Tatas. What passport does he have ?.

Ans. Irish

Q5. Name this detergent brand that created waves in the ’80s as competitor to Surf and is now being withdrawn.

Ans. Nirma

Q6. What is the day after Thanksgiving day called in the US ? Why is this day important for retail industry ?

Ans. Black Friday. Discount season

Q7. Verghese Kurien, the milkman of India celebrates his 90th birthday today. An easy question. How did AMUL get its name ?

Ans. Anand Milk Union Ltd

Q8. Under what brand has tanishq launched a range of low-priced jewllery for working women ?

Ans. Mia

Q9. Which co has launched the music of 3 that has the “Why this KOLAVERI di” tamil song that has gone viral ?

Ans. Sony Music

Q10. In Money market lingo, what is TED spread ?

Ans. The gap between LIBOR & US 3m treasury bill

Q11. Who has been named as the successor to Ratan Tata ?

Ans. Cyrus Mistry

Q12. Why is a 1967 study by psychologist Stanley Milgram relevant for today’s social networking world ?

Ans. The  concept of 6 degrees of freedom that separates any two humans

Q13, Name the man behind JaxtrSMS the free SMS service ?

Ans.Sabeer Bhatia

Q14. Which smartphone operating system is also known as ‘ice cream sandwich’ ?

Ans. Android 4.0

Q15. Theodore Forstmann who died recently coined the phrase ” Barbarians at the gate”. Who did he refer to as barbarians ?

Ans. The guys who do Leveraged Buyouts (LBOs)

Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 107”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s