Weekly Business Quiz # 67

Q1. With what type of film making would you associate 2D, 3D, CGI, FLASH formats ?

Ans. Animation films

 Q2. Which brand has launched a new TV campaign bringing out Indians’ obsession with extracting value like reuse of wrappers ?

Ans. Maruti

Q3. In the list of top 10 MNCs operating in India cos from which country have the largest representation ?

Ans. Korea with 3 – Hyundai, LG and  Samsung

Q4. Who are the co authors of EXECUTION who claim that they learnt business in their family’s shoe shops as kids?

Ans.  Ram Charan & Larry Bossidy

Q5. If BAIDU is china’s leading search engine what is WEIBO ?

Ans. Microblogging site like Twitter

Q6. What is the opposite for synergy ? Where two plus two is barely three.

Ans. Dysergy

Q7. Charles Coffin CEO from 1892 to 1912 realised that his co’s real products were’nt light bulbs or electric motors but leaders. Which co?

Ans.GE

Q8. Why is indian govt signing agreements with Virgin islands, isle of man, Bermuda ,the Bahamas etc ?

Ans. To get info from tax havens

Q9. Which chilli has toppled the Indian BHUT JOLOKIA to become the hottest chilli in the world ?

Ans. Infinity from England

Q10. With brands like Flying machine, FASTRACK, HERBALIFE which young cricket star is the new toast of the ad world ?

Ans. VIRAT KOHLI

Q11. Unholy telecom alliances TATA- UNINOR , ADAG- SWAN , ESSAR – __ ?

Ans. LOOP

Q12.  Guts, Grit and Gumption’ is a book on the change in which Indian large organisation ?

Ans. SBI

Q13. Connect RELIANCE ,PEPSI, HERO HONDA LG to an event ?

Ans. All sponsors of Cricket world cup ’11  

 
Ans.Watson 
Q15.   “Life is short. have an affair” is th etagline of which controvrsial social networking site promoting adultery ? 
 
Q16. The 83 world cup which india won had a prize money of 30000 $. What is the total prize money in the 2011 one. ?
 
Ans. 6.1 million 200 times wow!
– Compiled by G.Mohan    Twitter handle @go_mohan
Advertisements

2 thoughts on “Weekly Business Quiz # 67”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s