Weekly Business Quiz # 59

Q1. Who is the majority owner of J Sainsbury, Harrods, Fairmont Raffles and Miramax ?

Ans. Qatar sovereign wealth fund

Q2. After starting Jetblue, David Neelman has started yet another airline named AZUL. In which country ?

Ans. Brazil

Q3. For which brand did Milind Soman and Madhu Sapre pose in the buff creating a big controversy ?

Ans. TUFFS footwear

Q4. ‘Dont dance where the elephants play’ is part of the MITTELSTAND philosophy of mgmt. To which country this mgmt philosophy  belongs ?

Ans. Germany

Q5. Otis, Kone, Schindler, Thyssen Krupp together control 2/3 of what market worldwide ?

Ans. Elevators

Q6 . Sir Sorabji Pochkhanawala a clerk in a British bank founded a totally Indian bank on Dec 21 1911. Name it.

Ans. central Bank of India

Q7. Name the two international institutions created on 27th dec 1945. Clue : Bretton Woods

Ans. IMF and World Bank

Q8. Name the new amphibian plane service started by GOI to promote tourism in the A & N islands ?

Ans. Jal-hans

– Compiled by G.Mohan

Advertisements

3 thoughts on “Weekly Business Quiz # 59”

  1. Amazing work Sir. I find the weekly quiz interesting and informative. kindly send me them on my email id too every week. I”l be thakful to you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s