Weekly Business Quiz # 37

Q1. What is Gompertz law given by mathematician Benjamin Gompertz in 1825?

Ans. An actuarial law that says chance of dying doubles every nine and  quarter years

Q2. Which country proposes to levy a tax on obese people to cover the extra costs in healthcare. ?

Ans. Germany

Q3. Name the totally Indian browser launched recently that has Indian language transliteration capability.

Ans. Epic

Q4. Facebook has recently imposed a limit on the no. of friends a user may have. What is the limit ?

Ans. 5000

Q5. UNIQLO which derives its name from ‘unique clothing’ is the largest clothing brand of which country ?

Ans. Japan

Q6. Who or what is a mousewife ?

Ans. A housewife who spends a lot of time on the Net

Q7. ‘I am as pure as 24 carat gold’. Which iron-ore don has the gall to say this?

Ans. Gali Janardhan Reddy

Q8. As per the new SEBI take over code the open offer trigger kicks-off at what % ?

Ans. 25% against 15% earlier

-Compiled by G.Mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s