Weekly Business Quiz # 36

1. Out of 1.3 million ideas generated in the LAYS contest which flavour given by Sagar has been voted by public as the best ?

Ans. Mastana mango

2. Which indian ultra rich businessman has been named in the UN MDG advocacy group that looks at poverty and other issues?

Ans. Mukesh Ambani

3. Which co has launched a 3 door fridge with an ad film made on 3 D ?

Ans. Whirlpool

 4. Instead of stopping immigration, now Singapore is welcoming foreign workers. What has caused this change ?

Ans. Last Qtr GDP grew at 19 %

5. Which book has the dubious record of being the most stolen book from public libraries?

Ans.  Guinness book of world records

6. Which co is credited with bringing out the noise cancelling headphones that uses adv micro circuitry to cancel ambient noise ?

Ans.  Bose corp

7. Which brand of cream is getting flak on Facebook , where users can make their photos fairer ?

Ans. Vaseline

8. Who is the designer behind the Rupee symbol selected by Indian Govt ?

Ans Udaya Kumar from IIT Mumbai

9. ITC Limited had the co name changed thrice in ‘70,74 and 2010.

Ans. Imperial Tobacco Co to Indian Tobacco Co, then to I.T.C Ltd and now ITC Ltd

10. Who said ” Business opportunities are like buses; there’s always another one coming.”

Ans.  Richard Branson

11. What is the new name of YMCA ?

Ans.  The Y

12. What is the Kerala connection to the ‘Jabulani” balls ?

Ans. Enkay supplies bladders to Adidas. Rubber for bladders sourced from Kerala

13. What is the prize money recd by Spain and Netherlands for being winner and runner’s up in the FIFA Cup?

Ans. Spain- 30 Mn $ & Netherlands 24 Mn $

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s