Weekly Business Quiz # 33

Q1. Who is the biggest contributor to WHO in recent years, more than even the US govt.?

Ans. Bill & Melinda Gates foundation

Q2. After big bro struck a deal with HFCL owners, Anil has struck a mega deal with another K-10 co GTL. What is K-10?

Ans. Ketan Parekh’s 10 stocks

Q3. Which celebrity sportsman’s record of the most expensive divorce is Tiger Woods’ likely to beat ?

Ans. Michael Jordan

Q4. What currency has been proposed by ADB as an alternative international reserve currency ?

Ans. Chinese Yuan

Q5. Who is the manufacturer of the JABULANI balls used in this FIFA cup ?

Ans. Adidas

Q6. Which apparel brand from the Aditya Birla stable has launched footwear ?

Ans. Louis phillippe

Q7. In the jersey of badminton world no 3 Saina Nehwal which brand figures prominently ?

Ans. Deccan Chronicle

Q8. Name this Italian car brand which completed 100 yrs yesterday. It was the first car to win a Grand Prix in 1925. Clue Bond.

Ans. Alfa Romeo

Q9. What is unique about the BPO unit of Radiant Infosystems in Hyderabad ?

Ans. Inside Cherlapally jail manned by convicts

Q10. Which brand of footwear released a press ad featuring Mamta Banerjee ?

Ans.  Ajanta Hawai

Q11. What is social notworking ?

Ans. Surfing social networking sites instead of working

Q12. What is the function of the gadget PEPPER MOUTH ?

Ans. It emits foul smell if user uses foul lang. In email or web

Q13. Name the former HP boss who is the Republican candidate for the senate from California.

Ans. Carly Fiorina

Q14.  How is the Kerala govt promoting reading habit and saving electricity through a single scheme ?

Ans. Kids get books as gift for saving power

Q15. SWYPE may soon replace T9 in all cell phones. What does T9 do ?

Ans. Typing text messages quickly on cellphones

– Compiled by G.Mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s