Weekly Business Quiz # 612

India

Q1. Which Indian auto company will be acquiring the Sanand ( Gujarat) plant of Ford India ?

Ans. Tata Motors ( EV Division)

Q2. Which group will acquire a 50 % stake in General Aeronautics Private Limited, which provides commercial robotic drones and drone-based solutions for crop protection, crop health, precision farming, and yield monitoring using AI and analytics for the agricultural sector ?

Ans. Adani Group

Q3. Through which of the companies acquired earlier is Flipkart entering the home servicing business like AC servicing in select cities like Bengaluru and Kolkata ?

Ans. Jeeves

Q4. What new govt regulation has got the tetrapak fruit drinks marketers worried and they may even have to discontinue the Rs 10 pack sold widely ?

Ans. Banning plastic straws. Paper straws will become expensive for Rs 10 packs.

Q5. Name this German multi-national that runs a cash and carry business in India who has decided to sell their India operations .

Ans. Metro AG

Global

Q6. Which consortium has acquired the Chelsea Club from Russian billionaire Roman Abramovich ?

Ans. Todd Beahly and Clearlake Capital

Q7. As per Fortune 500 for 2021, who is the highest paid CEO in US ?

Ans. Elon Musk

Q8. In VC funding terminology, what is an up round, flat round and a down round ?

Ans. It depends on the valuation comparison with the previous round. If the valuation of the business increases wrt previous round it is an up round, no change it is a flat round and lower valuation then a down round.

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle IndiaBusinessQuiz@go_mohan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.