Weekly Business Quiz # 603

India

Q1. Hindustan Unilever Ltd has decided to split the Chairman and MD position . Sanjiv Mehta remains the MD and CEO. Who has been appointed the non-exec Chairman ?

Ans. Nitin Paranjape

Q 2. Indian Oil Corp stock will be removed from Nifty 50. Which stock will replace it ?

Ans. Apollo Hospitals Entreprises Ltd

Q3. Thanks to WFH, for employees and students there was a surge in the demand for PCs. As per IDC, at what % did the PC market that includes desktops, laptops and workstations grow ?

Ans. 44 %

Q4. With which Edtech platform has Sachin Tendulkar tied up to teach cricket online ?

Ans. Unacademy

Q5. Which major South based family group now in its fourth generation has peacefully disentangled their holdings in various companies and yet retained the mother brand as a common property ?

Ans. TVS Group

Q6. With Salman moving over to Pepsi, who will be the celebrity brand endorser for Thums Up ?

Ans. Shah Rukh Khan

Q7. One well advertised and funded Edtech startup has discontinued operations due to financial troubles, leaving students , parents and employees in distress. Name it.

Ans. Lido Learning

Global

Q8. In tech jargon, what is a Martian Address ?

Ans. An IP Address that is invalid therefore not available on this planet.

Q9. Hryvnia is one of the worst performing currency in 2022. Which country’s currency is Hryvnia ?

Ans. Ukraine

Compiled by G.Mohan

Twitter handle IndiaBusinessQuiz@go_mohan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.