Weekly Business Quiz # 600

India

Q1. Tata Group has acquired a controlling stake in the PSU Neelachal Ispat Nigam ..Though it is a PSU , the GoI exchequer will not receive any money. Who is the biggest shareholder in NINL ?

Ans. MMTC is the biggest shareholder

Q2. Name this former CFO of United Breweries, who was very close to Vijay Mallya. He passed away on Saturday. RIP

Ans. Ravi Nedungadi

Q3. Who has taken charge as the Chief Economic Adviser to the Govt of India recently?

Ans. V Anantha Nageswaran

Q4. Railway Recruitment Board ( RRB) has had to stop their process for recruiting NTPC mid-way due to protests. What does NTPC stand for ? Clue: no link to the PSU

Ans. Non-Technical Popular Categories

Q5. SBI became the first Indian entity to issue and list a Formosa bond. In which country is a Formosa bond issued ?

Ans. Taiwan

Q6. Who has been selected as the new CMD of the PSU HPCL ?

Ans. Pushp Kumar Joshi

Q7. As Tata Sky moves beyond its DTH business, what is its new name ?

Ans. Tata Play

Q8. Which couple have been honoured with a Padma Bhushan this year as a duo for their contribution to trade and industry ?

Ans. Suchitra and Krishna Ella of Bharat Biotech

Global

Q9. Which publication that has a popular Crossword and Spelling Bee has acquired the game Wordle for a low seven-figure sum ?

Ans. The New York Times

Q10. The Big Tech in US were earlier referred to as FAANG…Now, there has been some changes partly due to a name change and partly due to one new entrant and one company, no longer that hot… The top 5 are now called MAAMA.. Expand MAAMA

Ans. Meta, Amazon, Apple, Microsoft and Alphabet

Compiled by G.Mohan

Twitter handle IndiaBusinessQuiz@go_mohan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.