Weekly Business Quiz # 597

India

Q1. Which company/ group has replaced Vivo as the title sponsor of IPL ?

Ans. Tata Group

Q2. Which AMC has launched India’s first silver ETF ?

Ans. ICICI Pru AMC

Q3. IPO financing for which IPO has become a source of controversy between BharatPe Founder Ashneer Grover and Kotak Mahindra Bank ?

Ans. FSN E-Commerce i.e Nykaa

Q4. Controlling stake in which premium luxury hotel has Reliance acquired in New York ?

Ans. Madarin Oriental

Q5. Who will be replacing D J Pandian as the Vice President of the multilateral financial institution AIIB based in Beijing as India’s representative ?

Ans. Urjit Patel

Q6. The veteran adman, news reader, actor and Mumbai NGO leader Gerson Da Cunha passed away at the age of 94.. Which ad agency did he head ?

Ans. LINTAS

Global

Q7. During the CoVID pandemic most countries experienced sharp decline in tourist traffic .. Which small island country experienced their highest ever tourist traffic in 2020 by positioning itself as a safe tourist attraction ?

Ans. Maldives

Q8. X searches refer to search results that appear at the top of the first search engine results page. They answer queries in-search, allowing users to find relevant information without making any further clicks..X has created a conflict between Google and news publishers. What is X

Ans. Zero-Click

Q9. In what business is the online and physical retail chain ‘TheRealReal’ a pioneer and leader in ?

Ans, Resale of used luxury goods like bags, dresses etc

Compiled by G.Mohan

Twitter handle IndiaBusinessQuiz@go_mohan

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.