Weekly Business Quiz # 590

India

Q1. Sigachi Industries that had an IPO recently , got listed at a huge premium yesterday. What does Sigachi industries make ?

Ans. Microcrystalline cellulose used in pharmaceutical formulations

Q2. Which Indian company was given Rashtriya Khel Protsahan Puraskar 2021 by President of India for promoting sports as a part of their CSR ?

Ans. IndianOil Corporation

Q3.Which confectionary major has launched a savoury snack Trisbix in India ?

Ans. Mondelez

Q4. Among IT Services majors which has the largest percentage of woman in the workforce at 39.1% as of September 2021 ?

Ans. Infosys

Q5. Identify this business executive..A man of many parts..Actor/ Mountaineer/ Advertising professional/ Medicinal plants grower..As an actor he did plays with Amitabh when they were colleagues in Calcutta. He acted as SRK’s father in Devdas. He is married into Godrej family. In news after he retired from Godrej Board

Ans. Vijay Crishna

Global

Q6. Name this orange coloured soft drink made by A G Barr that was the only soft drink served at the COP 26 in Glasgow .

Ans. Ibn-Bru

Q7. After GE, Johnson and Johnson which Japanese conglomerate has announced a split in its businesses ?

Ans. Toshiba

Q8. Johnson and Johnson, the pharma major will be split into two. Which are the major consumer brands that will form a part of the new company ?

Ans. Band-aid, Tylenol, Listerine, Aveeno, Neutrogena all will be part of a new Consumer Health company. The medical devices and pharmaceuticals company will retian the name Johnson and Johnson

Q9. Which company’s decline does this book describe ?

Ans. General Electric

Compiled by G.Mohan

Follow us on

Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Let’s share it

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.