Weekly Business Quiz # 566

India

Q1. Former McKinsey consultant and former Myntra CEO Anantha Narayanan has sold his startup MedLife to Pharmeasy and now has invested in a new startup. What is the new startup called ?

Ans. Mensa Brands

Q2. After the release of the GDP numbers for Q4 of 2020-21, what is the final GDP growth rate for the full year of India’s GDP ?

Ans. -7.3 %

Q3. Which Bollywood actor has filed a case against the implementation of 5G as it may be harmful to the health ?

Ans. Juhi Chawla

Q4. This is a seasonal business with annual turnover estimated to be between 1200-1500 crores. After a bad year in 2020 , they are apprehending a bad 2021 too due to Lockdowns. Johns, Popy and Sun are the Top 3 in this business. Name the product.

Ans. Umbrellas

Q5. SEBI has proposed a Gold Exchange for trading in gold electronically. The stock in trade in this exchange will be EGR. Expand EGR.

Ans. Electronic Gold Receipt

Q6. What status of the social media companies like Facebook , Twitter will be removed if they do not comply with the Govt of India’s IT rules ?

Ans. Intermediary

Global

Q7. This is the new logo of an Old Company with a new name . Name it

Ans. Total Energies

Q8. Which Chinese businessman will step down as the President of the Hutan University, an elite business school started by him in his hometown Hangzhou ?

Ans. Jack Ma

Q9. Expand MMORPG in the context of gaming

Ans. Mobile multi-player Online Role-playing Game

Compiled by G.Mohan

  • Follow us on
    • Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.