Weekly Business Quiz # 470

India

Q 1. With which business group has the PSU Maharatna IndianOil tied up to create a JV that bids for licenses for city gas supply ?

Ans. Adani Group

Q 2. SEBI has put out a report of the Working Group on Proxy Advisors for public comments. Who are proxy advisors ?

Ans. Proxy advisors are consultants who advise institutional investors on how they should vote on various important shareholder resolutions in companies

Q 3. Starting life as Tejus Securities Ltd this company is now in the market as Affle India Ltd with an IPO. What is the business of Affle ?

Ans. Mobile Marketing

Q 4. What is the first product offered by Amul as it enters the biscuits market in competition with Britannia, Parle, ITC etc ?

Ans. Cookies like Butter, Chocolate and Coconut

Q 5. The first lot of 4 Apache attack helicopters were received by Indian Air Force recently. Who is the supplier ?

apache

Ans. Boeing

Q 6. What transformation is the social entrepreneur Shubhendu Sharma’s enterprise Afforestt bringing about using the Miyawaki method ?

Ans. Urban forestry that requires less space and grows 10 times faster

Q 7. Which private co and PSU have tied up to form a JV that has been given the approval by govt to be the first official car scrapping agency in India ? A certificate from them can get waiver for registration charges for a new vehicle

Ans. Mahindra and MSTC Ltd .

Global

Q8. “The nearly 158 million pounds of donated electronics was reduced down to approximately 71 pounds of gold, 7,700 pounds of silver, and 4,850 pounds of bronze.’ What project are we talking about ?

Ans. Medals for Tokyo 2020 Olympics

Q9. The graph shown below gives the prize money in various sporting events in 2018-19. Which event gave away a prize money more than even Wimbledon shocking the sporting world ?

fortnite

Ans. Fortnite World Cup.. Fortnite is a popular video game

Q 10. Name this online brand that sells luxury products like bags, jackets manufactured in the factories that make for Gucci, Burberry etc but without the luxury name at affordable prices

Ans. Italic

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.