Guest Business Quiz # 17

India Business Quiz is happy to present a business quiz from a new guest  quiz master – Anshuman Srivastava *

Q 1. Kim Casali was a New Zealand cartoonist who created the syndicate cartoon feature (X),originally as love notes to her future husband, in late 1960s. They were published in booklets in the late 1960s before appearing in strip form in a newspaper in 1970, under the pen name Kim. (X) came into popular culture again with the advent of social media. Identify (X).

image001

Ans. Love Is cartoons

Q 2. (X) brand of vodka is partially owned and endorsed by (Y). (X)features in hit music videos of (Y) “Rain over me ” and “Give me everything tonight”. Identify (X)and (Y). 

image002

Ans– X- Voli vodka  Y- Pitbull

Q3. This text appeared as an advertisement in The Saturday Evening Post on January 02,1915. It is the most famous creation of adman Theodore McManus created for Cadillac motors. Which piece of text is being referred here ?

image003

Ans. – The Penalty of Leadership

Q4. Designer Joseph Platt made this famous design in the year 1933. This design is small but so powerful that it differentiates product of a famous stationery brand from the rest. Which design feature is attributed to him ?

image004

Ans.–Arrow clips on Parker Pens

Q5. Pocketsize paperback books were started by publisher Simon & Schuster. They were called Pocketbooks. This improved readership of many old classics. Which novel got the tag Pocket Book #1.

 

Ans.Lost Horizon by James Hilton.

Q6. John Casado and Tom Hughes designed this logo for (X) popularly known as (Y) logo for distinctive style of strokes and colors of artist (Y), but as per the designers they were inspired by drawing style of Henri Matisse.Identify (X) and (Y).

image006

Ans.  XApple Macintosh logo  Y – Picasso

Q7. Name this automobile designed by C.R. van den Brink and H.M. Kroonen, unveiled at the Geneva auto show in 2007. This carried a hefty price tag of $35,000+

image008

Ans. – Carver One

Q8. Which tree is depicted on the logo of First national bank of south Africa.

image010

Ans. – Acacia

Q9. Hank Ketcham created famous cartoon character Dennis The Menace in 1950s. Many years later, he wrote his memoirs with a title seemingly a pun on name of a play by William Shakespeare.What was the title of his memoirs?

image012

Ans. The Merchant of Dennis (The Menace)

Q 10. Naomi Parker Fraley was a female worker on Naval Air Station in California. She inspired wartime poster made by J. Howard Miller in 1943 for Westinghouse Electric as an inspirational image to boost worker morale. How do we better know this work and Ms Fraley ?

image015image014

Ans. –(a) We Can Do It posters,  (b) Rosie The Riveter

  • The  quiz is compiled by Anshuman Srivastava. Anshuman works with NTPC Ltd. as DGM(Corp . Plng.) at HQ in New Delhi . He has a keen interest in quizzing as a way of learning and sharing . He has  has won many quizzes including NTPC’s in-houe quiz competition Medha Pratiyogita 4 times. 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s