Weekly Business Quiz # 360

India

Q 1. What is the name given to the digital payments literacy campaign of Govt of India ?

Ans. VISAKA ( Vittiya Saksharta Abhiyan)

Q2, The Niti Aayog promoted lottery for digital payments is inspired by the success of lottery show called El Boletazo. Name the country

Ans. Mexico

Q3. Which foreign bank has revised its leave policy and now allows 6 months leave even to dads if they are the care givers ?

Ans. Deutsche Bank

Q4, How is the Indian airline Spicejet connected to the newly appointed US Commerce Secretary ?

Ans. Wilbur Ross, the newly appointed Commerce Secretary,  had acquired a 27 % stake in Spicejet which he sold later

Global

Q5. Which country the consumers will get free power for Christmas as wind energy generation will be high ?

Ans. Germany

Q6. Name the character shown in this old Coke advt. This name led to a big beverage brand in the 1960s.

sprite

Ans. Sprite

Q7. Name this brand that has used Santa Claus in its Christmas advertising since 1920s. The modern day image of Santa is created by this co.

Ans. Coca-Cola

Q8. Deepwater in association with which big co has installed offshore wind turbines off Rhode Island that are twice as tall as the statue of Liberty ?

Ans. General Electric ( GE)

Q9. Which country announced demonetization after India but has now withdrawn after chaos ?

Ans. Venezuela

  • Compiled by G.Mohan Twitter @g0_mohan

 

Advertisements

2 thoughts on “Weekly Business Quiz # 360”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s